Styrelsemöte: Hög hastighet i Tranås?

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 1/2-2017.


  • På grund av NF Tranås stora medlemsengagemang och framgång i flera frågor har NF Rikskansli tillfrågat styrelsen om vi kan hålla i ett seminarium, där vi berättar om föreningens arbete och om sjön Sommen, under rikskonferensen i Skövde, den 12-14 maj. Styrelsen är förstås väldigt glad för detta erbjudande!

  • Programmet för 2017 är klart och kommer att skickas ut snarast. Styrelsen vill även påminna om årsmötet den 19 mars och att man kan nominera medlemmar till styrelsen fram till den 2 mars.

  • Den 25 februari är det kretskonferens i Skillingaryd och flera ur styrelsen kommer att närvara. Nomineringar till länsförbundets styrelse kommer att ske under konferensen och gratis förtäring kommer att bjudas på. Medlemmar är varmt välkomna att följa med.

  • Värna Sommen har spikat föreläsningen med Trafikverket den 14 mars, kl 18:00 i Församlingshemmet i Tranås. Roger Sivert, projektledare, och Jeanette Svensson, miljöspecialist, kommer att informera om planerna för höghastighetsbanan och Sommenbygdens NF-kretsar och politiker är inbjudna.

  • Värna Vattnet har bland annat diskuterat samarbeten med Aktion Rädda Vättern och Urbergsgruppen Grenna. Arbetsgruppen är även bekymrad över det förestående CETA-avtalet och har uppmanat NF Riks att granska det.

  • Facebook-sidan växer sakta men säkert. Styrelsen uppmanar dock medlemmar att fortsatt sprida den, då justeringar av aktiviteter och viktig information bland annat kommer att publiceras här.

  • Till detta möte bjöds även representanter från Aktion Rädda Vättern, som berättade om deras aktuella ärenden. Diskussioner hölls om skjutningarna och andra hot mot Vättern, samt om ett utökat samarbete mellan föreningarna.

Mötet avslutas.

 

Kommentera

One thought on “Styrelsemöte: Hög hastighet i Tranås?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.