Länsstyrelsen säger nej till vindkraft i Bordsjö

En viktig delseger rörande vindkraftsparken i Bordsjö, utanför Aneby, presenterades under förra veckan i Tranås Tidning. I en artikel publicerad på Torsdagen rapporterar tidningen att länsstyrelsen anser att ansökan om etableringen av en park bör avslås i sin helhet. Argumenten för detta går i linje med det yttrande NF Tranås tidigare skickat till vindkraftsföretaget; att skyddsvärda och rödlistade fågelarter finns i området och att Försjön, som ligger precis intill, i sig är ett Natura 2000-område. Vindkraftverk på 250m påverkar både djur och människor i närheten, varför vi med flera tidigare överklagade kommunfullmäktiges godkännande av parken. Länsstyrelsens beslut anser vi därför vara mycket positivt och vi hoppas att det bidrar till att Bordsjö lämnas åt naturen.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.