Styrelsemöte: Stå samman för naturen

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 25/1-2018.


  • Programmet för 2018 är på gång och kommer att skickas ut under februari. Många olika utflykter och aktiviteter är planerade.

  • Programmets första aktivitet är en studiecirkel om hållbar konsumtion, såsom fairtrade, ekologisk odling och transporter. Tre träffar om tre timmar vardera är inplanerade i mars. Den första den 5 mars.

  • Tre nya arbetsgrupper har skapats: Järnvägsgruppen, med fokus på bland annat höghastighetsbanan; Naturspaningsgruppen, med uppgift att bevaka skyddsvärda områden och arter; samt Handla miljövänligt-gruppen, som arbetar med hållbar konsumtion och miljö. Läs mer om dessa genom att klicka på bilderna här till höger (eller här under om du använder mobilen).

  • Tydligare kontaktpersoner har även utsetss för alla arbetsgrupper. Tveka inte att kontakta dessa om du är intresserad av frågan gruppen arbetar med eller vill dela med dig av något!

  • En artikel om avverkningen i Romanäs kommer att publiceras på Natursidan.se, efter att redaktören för sidan kontaktat oss.

  • Länsstyrelsen i Jönköping har utsett Rubban till naturreservat, vilket sträcker sig 100m ut i Sommen. De menar även att hela sjön Sommen borde ges ett övergripande naturskydd. Detta tycker vi såklart är väldigt bra!

  • Flera från NF Tranås kommer att åka till Stockholm för att diskutera höghastighetsbanan och NF:s ståndpunkt i frågan med riksföreningens ordförande och generalsekreterare under februari. Detta då det är viktigt att vi står enade.

Mötet avslutas.

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.