Synpunkter på ansökan om ny bearbetningskoncession i Norra Kärr

Ett viktigt meddelande till alla enskilda personer som berörs av gruvplanerna i Norra Kärr! Tiden för att skicka in yttranden och synpunkter på Tasmans kompletterade ansökan om bearbetningskoncession för Norra Kärr börjar lida mot sitt slut. Synpunkter till Bergsstaten ska ha inkommit senast den 16 april och synpunkter till Länsstyrelsen i Jönköpings län senast den 15 maj. Man kan dock yttra sig innan sista datum och meddela att man vill lämna synpunkter senare, ifall man inte hinner formulera något i tid.

Miljöjurist Gunilla Högberg Björck, som för Naturskyddsföreningens (med fleras) talan i frågan, har på grund av detta utarbetat mallar för yttranden från enskilda medborgare – de som berörs av en eventuell etablering, såsom mark- eller vattenägare, boende längs sjöar och vattendrag som påverkas, samt de som tar sitt dricksvatten från Svartåsystemet eller Vättern. Det finns alltså många enskilda personer som kan och som vi uppmanar att yttra sig!

Klicka på länkarna nedan, för att komma till respektive mall:
Mall för yttrande till Bergsstaten gällande Norra Kärr, GBH Miljörätt
Mall för yttrande till Länsstyrelsen gällande Norra Kärr, GBH Miljörätt

Om ni vill läsa Tasmans komplettering till Bergsstaten eller våra tidigare synpunkter på gruvetableringen, kan ni klicka här för att komma till vår drive-mapp med dessa dokument. Ni kan med fördel även läsa vårt tidigare inlägg i frågan genom att klicka här.

 

Dela

Kommentera

One thought on “Synpunkter på ansökan om ny bearbetningskoncession i Norra Kärr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.