”Tasmans ansökan ytterst bristfällig”

I dagens Jönköpings-Posten har en glädjande artikel publicerats! Tidningen rapporterar om tekniska nämnden i Jönköpings kommuns beslut att säga nej till Tasman Metals kompletterade miljökonsekvensbeskrivning och ansökan för Norra Kärr, som de anser är ytterst bristfällig. Den helt eniga nämnden menar att ansökan inte är tillräckligt allsidig och inte tar hänsyn till Vätterns mycket viktiga roll som dricksvattentäkt. Den 26/3 träffade nämnden Olov Homstrand, Prof. em. Chalmers, som NF Tranås haft stor hjälp av i gruvfrågan och som nämnden till viss del citerat i sitt svar, vilket man ovanligt nog även skickat direkt till Bergsstaten!

Läs några av Olovs gruvkritiska texter här på hemsidan, eller läs tidningsartikeln (premiuminnehåll) i Jönköpings-Posten genom att klicka här.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.