Styrelsemöte: Höstfärger

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 18/9-2018.


  • Den 2 september var det guidning i Degla, både i herrgården och på markerna. Aktiviteten var välbesökt och flera var intresserade av att komma tillbaka på vårkanten, när växtligheten och floran kommer till sin rätt.

  • En representant för NF Tranås närvarade vid Klimatdagen i Tranås den 15 september, vilket var ett väldigt trevligt arrangemang. Många ville prata eller diskutera om våra olika frågor.

  • Dessvärre kommer NF Tranås inte ha någon egen aktivitet under årets upplaga av Miljövänliga veckan. Vi kan dock tipsa om Ljungs trädgårds växtloppis den 6 oktober, eller att man själv hittar på något på temat ”Ta vara på det du har”!

  • Planeringen av vår studiecirkel om klimatet fortgår och ett tjugotal personer har redan anmält sitt intresse. Förhoppningen är att också kunna bjuda in någon eller några experter, för att delta i cirkeln eller föreläsa.

  • Vid utflykten till Zinkgruvans gruvmuseum den 5 oktober kommer även två internationella delegater från Ban Toxics och Ecowaste delta, efter att ha deltagit vid en träff i Nässjö. Ännu finns ett fåtal platser kvar, om någon missat att anmäla sig!

  • 2019 års upplaga av Jönköpings läns kretskonferens kommer att hållas i Tranås under våren och planering pågår.

Mötet avslutas.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.