Akutläge för Tranås kommuns klimatarbete!

Flera svenska kommuners utredningar visar att energirelaterade utsläppsminskningar på cirka 16% per år med början 2020 är nödvändiga för att Parisavtalets mål ska kunna hållas. För detta krävs en omställning som saknar motstycke genom ett välorganiserat, målmedvetet och systematiskt arbete. Står ditt parti i Tranås kommun bakom detta?

Läget är akut när det gäller att komma igång med klimatåtgärder i Tranås kommun. Ovan är ett citat från det brev NF Tranås Klimatgrupp skickat till samtliga partier i kommunen, där detta påpekas. Tranås arbetar just nu fram ett klimat- och miljöprogram, som kommer att vara färdigutformat först våren 2021, för att sedan beslutas om. Detta är alldeles för sent.

I brevet föreslår NF Tranås flera klimatåtgärder som kan iscensättas redan nu, samt att Tranås ska gå med i föreningen Klimatkommunerna. Det viktiga är att komma igång med organiserad verksamhet i och för hela kommunen, så snabbt som möjligt.

Vi behöver snarast ett större politiskt engagemang för klimatet. NF Tranås inväntar därför spänt svar från partierna på detta brev. Läs brevet genom att klicka här, eller kontakta gärna oss om du själv är intresserad av att engagera dig för klimatet i kommunen!

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.