Styrelsemöte: Naturspaningar

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 7/6-2017.


  • NF Tranås har skickat in en överklagan mot Aneby kommuns beslut att etablera en vindkraftspark vid Bordsjö. Överklagandet, samt synpunkter på planerna, kan läsas i vårt arkiv.

  • Styrelsen arbetar just nu på en ny skrivelse om höghastighetsjärnvägen, med nya förslag på hur den bättre kan anpassas efter vår miljö och våra behov. Den kommer att skickas som en synpunkt på Trafikverkets senaste rapport, samt till andra berörda aktörer.

  • Även en skrivelse om CETA-avtalet har utformats, vilken kommer att publiceras som en debattartikel, samt skickas till relevanta politiker.

  • Den kretsövergripande arbetsgrupp som tidigare nämnts, med syfte att arbeta för att skydda Vättern och andra närliggande vatten, kommer den 17 juni att hålla sitt andra möte. Denna gång har, förutom kretsarna kring Vättern, även Skaraborg, Örebro och Östergötlands länsförbund inbjudits. Tanken är att vid mötet skapa undergrupper, som kommer att specialisera sig på enskilda hot mot sjön.

  • Styrelsen har beslutat att på dagordningen införa en punkt kallad ”Naturspaning”, då deltagarna vid möten får berätta och diskutera om arter eller indikatorer som de sett. Detta för att skapa mer utrymme för naturen, och inte bara planärenden och politisk påverkan, vid styrelsemötena.

  • Den utställning som arbetsgruppen Värna Sommen utformat, om hoten mot sjön, är nu klar och skickad till tryckeriet. Tanken är att utställningen ska vandra runt och visas på flera platser runt Sommen.

  • Styrelsen vill slutligen önska alla medlemmar en glad och grön sommar, med många egna naturspaningar!

Mötet avslutas.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.