LRF informerar om gruvan i Norra Kärr

I en kort artikel på sin hemsida förklarar LRF de juridiska turerna kring Tasman och gruvan i Norra Kärr. De ger även råd om hur berörda sak- eller markägare kan agera för att få komma till tals med sina synpunkter på gruvetableringen. Om Bergsstaten anser Tasmans kompletteringar av miljökonsekvensbeskrivningen vara tillräckliga så kommer ärendet remitteras till Länsstyrelsen, varvid samråd ska genomföras och yttranden kan skickas in. Som berörd har man även rätt att bli särskilt underrättad om undersökningsarbeten och när tillfällen att ytrra sig infaller.

Vi tycker att det är väldigt bra att även LRF uppmärksammar frågan om Norra Kärr! Läs gärna artikeln genom att klicka här.

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.