Invigning av Olstorpsbäckens naturreservat, 20/9

 

Den 20 september arrangerades invigning av det nya naturreservatet i Olstorp i Ydre av Länsstyrelsen, Tranås Energi och Naturum. NF Tranås närvarade såklart och av de ca 70 personer som var med under kvällen var 24 ifrån föreningen. Kvällen började med att Lars Gezelius från Länsstyrelsen hälsade välkommen, varefter deltagarna delades upp i fyra grupper som vandrade runt till fyra olika stationer: Länsstyrelsen som visade elfiske av öring; Naturrum som visade flodpärlmussla och bottenfauna av betydelse för öring och musslor; och Tranås Energi som berättade om vattenföring  med nuvarande och planerade miljöåtgärder i bäcken, med fler omlöp för fria vattenvägar åt öringen i Bulsjöån som Olstorpsbäcken är början till. Länsstyrelsen visade även upp en restaurering av en mycket gammal snickarverkstad som är bevarad inom reservatet. Efteråt bjöds alla deltagare på pastasallad och kaffe med kaka.

Alla inblandade verkade tycka att kvällen var väldigt lyckad och trevlig, och vi hoppas förstås få deltaga vid fler invigningar av naturreservat!

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.