Plattform om gruvan i Norra Kärr – ett samarbete mellan LRF och NF

Som många säkert vet är kampen mot en gruva i Norra Kärr utanför Gränna inte över. Det senaste som hänt är att Tasman i början på året kompletterade sin miljökonsekvensbeskrivning (MKB) – efter ett första yttrande från Länsstyrelsens som ställt krav på detta – med en kort skrivelse som menade att de redan redogjort för all naturpåverkan i sin ursprungliga rapport. Länsstyrelsen har i sin tur den 8 mars svarat på denna komplettering med ett nytt yttrande. I denna skrivelse underkänner Länsstyrelsen återigen Tasmans MKB och avstyrker att en ny bearbetningskoncession ges till företaget. Ärendet ligger nu hos Bergsstaten, som kan besluta för eller emot.

För alla er som vill hålla er uppdaterade om gruvan, eller som helt enkelt vill läsa mer om projektet, finns nu en tydlig plattform för detta. I ett samarbete med LRF i Östergötland har Naturskyddsföreningen hjälpt till att skapa en hemsida där både grundläggande information och uppdaterade lägesrapporter finns. Kanske viktigast av allt: det finns namninsamlingar för att i miljöbalken införa kommunala veton mot gruvetableringar och för att ändra minerallagen. Så besök sidan, lär dig mer och engagera dig genom att skriva under! Klicka här eller på bilden ovan.

Dela

Kommentera

One thought on “Plattform om gruvan i Norra Kärr – ett samarbete mellan LRF och NF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.