Styrelsemöte: Klimatmanifestation

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 3/9-2019.


  • Vårt stora projekt Fyra generationer upptäcker Sommen-naturen har startat och blivit omnämnt i tidningarna. Platser under hösten finns fortfarande till Barn- och Vuxengruppens utflykt till Lomsviken den 26 oktober. Så tipsa gärna de barnföräldrar ni känner om denna chans att lära sina barn mer om både naturen och fotografering!

  • Styrelsen planerar inför klimatmanifestationen på Tranås torg den 27 september och har fått lov att använda tidigare projektpengar till marknadsföring. Musikstudenter från Sommenbygdens Folkhögskola kommer spela och vi hoppas att uppslutningen på torget blir stor – för klimatets skull!

  • Styrelsen har yttrat sig om två planärenden. Dels om utökningen av industriområdet vid Höganloft, där vi anser att det är bra att expandera på ett redan exploaterat område, samt om byggnationen av den nya skolan i Granelund. Här uppmanar vi istället kommunen till att använda etableringen som ett pilotprojekt för klimatsmarta metoder och naturbevarande.

  • Delar av styrelsen arbetar på en skrivelse till Tranås kommun, om att införa ett naturvårdsråd eller föreningsforum med inriktning mot klimat- och hållbarhetsfrågor.

  • Utflykten till Osaby säteri genomfördes den 15 september och nästa programaktivitet är Höstutflykten till Rubban, den 13 oktober. Häng gärna med ut i det vackra naturreservatet och leta svamp med oss!

Mötet avslutas.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.