Klimatveckan: Klimatet ändras nu!

Den 15 till 22 september arrangerar NF Tranås, Svenska kyrkan, Löfstadkyrkan och Röda korset, i samarbete med Tranås kommun, en vecka med fokus på framtidstro och klimat! I samverkan vill våra organisationer visa på vikten av att arbeta tillsammans i klimatfrågan för att få till stånd faktisk förändring. Vilket krävs för att bevara den planet och den skapelse som vi alla, på olika sätt, håller kär.

Initiativet är en del av bl.a. den eukemeniska veckan ”Skapelsetid”, där kyrkor världen över i bön och handling på olika sätt engagerar sig för att skydda den jord Gud älskar. Det är också en fortsättning på ”People for Future”, en utveckling av skolstrejkerna #FridaysForFuture med fokus på vuxnas åtaganden, som vi även anammat här i Tranås. Klimatkrisen är även en humanitär kris, där framförallt människor i utvecklingsländer påverkas negativt när temperaturer och väderlek förändras, varför även Röda Korset engagerar sig i frågan.

Klimatveckan innebär ett stort antal aktiviteter, runt om i Tranås. Bl.a. en modevisning på röda mattan med secondhand-kläder, musikframträdanden, föredrag, torgmanifestationer, mässor och andakter. Titta på affischen nedan, i vår kalender här på hemsidan, eller bland våra evenemang på Facebook för att hänga med på dessa olika aktiviteter!

Med dialog och samarbete vill vi organisationer arbeta för en rättvis klimatomställning. Handling ger hopp och framtidstro.

 

Dela

Kommentera

One thought on “Klimatveckan: Klimatet ändras nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.