Styrelsemöte: Höstcirklar

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 10/10-2023.


  • Klimatveckan genomfördes den 15-22 september med pompa och ståt! Veckan blev mycket lyckad och nu arbetar vi vidare med att försöka stärka och fortsätta samarbetet med Svenska kyrkan, Löfstadkyrkan och Röda Korset.

  • Klimatgruppen har nyligen startat en studiecirkel med inriktning på just klimat! Träffarna kommer innehålla diskussioner, föreläsningar och studiebesök. Bl.a. med Anders Rooth, mobilitetsexpert, och Annsofie Sarenäs, miljöstrateg. Nästa träff planeras till den 31/10 på Ydrevägen 5 och mer info kommer snart på hemsidan!

  • Planärendegruppen har yttrat sig om länsstyrelsens planer på att minska skyddsområdet för vissa riksintressen i länet, däribland sjön Sommen. Vi anser det mycket dumt att minska området så att inte strandzonen ingår.

  • Styrelsen har beslutat att öppna ett Bankgiro för att underlätta donationer och transaktioner till föreningen.

  • Nästa möte: 27/11 kl 18:30 vid Falla Spelt & Bagarbod. Julgröt till självkostnadspris. Anmälan krävs.

Mötet avslutas.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.