Styrelsemöte: Eriksgatan

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 28/9-2017.


  • Styrelsen har under sommaren gjort yttranden rörande två byggen i Tranås, vid dels missionskyrkan och dels vid kvarteret Verkstaden. Styrelsen tycker att förtätning av dessa områden är bra då de i dagsläget är relativt outnyttjade, men förespråkar alltjämt höga miljömål för byggnationerna.

  • Kampanjen ”Miljövänliga veckan” med fokus på hygienprodukter har genomförts och NF Tranås har bland annat miljöinventerat butiker och ställt ut miljövänliga produkter.

  • Sommenutställningen har vandrat vidare och finns nu på Tranås Stadsbibliotek. Titta gärna förbi och titta på Gunnar Lundquists vackra bilder ackompanjerade av viktiga budskap!

  • Höstens inplanerade föreläsningar om bevarandet av sjön Sommen närmar sig och affischer har satts upp. Den första hålls i Folkets hus i Boxholm den 18 oktober, kl 18:30. Därefter följer Österbymo och Tranås. Samtliga tillfällen har fri entré.

  • Även föreläsningen med Arne Müller är nu fastlagd och kommer att hållas den 8 november, kl 18:30, i Församlingshemmet i Tranås. Arne kommer huvudsakligen fokusera på gruvan i Norra Kärr och inträde är fritt.

  • Den 4 oktober arrangerade NF Tranås ett besök för Naturskyddsföreningens nya generalsekreterare Karin Lexén, som en del av hennes eriksgata, vid Kleven strax utanför Gränna. Föreläsningar, presentationer och en pressträff varvades med guidning ut till Norra Kärr. NF Tranås berättade bland annat om vårt arbete med just gruvan, Sommen och höghastighetsbanan (se presentationen här).

Mötet avslutas.

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.