Styrelsemöte: Med fokus på Sommen

Nedan följer ett sammandrag från NF Tranås styrelsemöte den 15/10-2019.


  • Flera lyckade aktiviteter har hållits under september och oktober, däribland resan till Osaby säteri, FridaysForFuture den 27/9, utflykten till Rubban, samt utflykter i vårt projekt Fyra Generationer upptäcker Sommen-naturen. Läs mer om dessa i våra inlägg nedan!

  • Sista inlämningsdag för projektets fototävling har flyttats fram till den 21 november. Skicka dock gärna in era bilder snarast, för att ha chans att vinna pengar och få era bilder utställda på Stadshuset i Tranås!

  • Nästa stora manifestation för klimatet inom #FridaysForFuture blir den 29 november. Styrelsen kommer söka polistillstånd och planerar att närvara på torget.

  • Styrelsen diskuterar möjligheten att utöka naturreservatet vid Rubban. I dagsläget är bara Jönköpingssidan skyddad, men naturvärden finns på båda sidor om Häradsbäcken samt vid Skrällshål.

  • Det seminarium om sjön Sommen som vi under året planerat för är nu fastlagt. Det kommer hållas den 13 november på Solviken och ingen mindre än vår egen generalsekreterare Karin Lexén kommer moderera! Läs mer här.

  • Planeringen inför nästa års aktiviteter är i startgroparna och medlemmar får mer än gärna skicka in förslag på utflykter till vår Programgrupp!

Mötet avslutas.

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.